2014. június 21., szombat

Málna- eper- ribizlihab

Hozzávalók: 25 dkg málna, 3 tojásfehérje,  10 dkg édesítő-vagy cukor vagy annyi amennyire édesen szeretnénk, akár kevesebb is lehet, pár csepp citromlé

A málnát átpasszírozzuk, lehet enélkül is, de így nem kerülnek bele a magok.
A tojásfehérjét az édesítővel/cukorral és pár csepp citromlével (ez akár el is maradhat)  kemény habbá verjük.
A habhoz apránként hozzáadagoljuk a málnát és jól összedolgozzuk, vagyis tovább verjük.
A végén poharakba adagoljuk málnaszemekkel díszítjük és hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Eperrel, ribizlivel, áfonyával is elkészíthető.

Én vagyok annyira elvetemült, hogy cukor és édesítő nélkül őrölt fahéj hozzáadásával is megcsinálom, de ízlések és pofonok :)
 

                                                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése