2014. június 20., péntek

Joghurtos spenótsaláta

Hozzávalók: 40 dkg bébispenót (spenót is jó), 2,5 dl joghurt,  ízlés szerint fokhagyma, bors, só,  chilipaprika, a sütéshez kókuszolaj

A bébispenótot alaposan megmossuk (ha sima spenótból készítjük, akkor szárakat levágjuk). Csíkokra vágjuk. Serpenyőben egy kis kókuszolajat melegítünk és a zúzott fokhagyma egy részét hozzáadjuk, majd rádobjuk a spenótot. Addig piritjuk, hogy éppen csak összeessen. Átszedjük egy edénybe és lehűtjük, majd kinyomkodjuk, hogy a joghurt ne zöldüljön majd be.
A joghurtot összekeverjük a maradék zúzott fokhagymával, borssal, sóval, és a passzírozott chilivel.
(fokhagymanyomót szoktam használni hozzá).
A kihült spenótot összekeverjük a joghurttal egy kis aprított chilivel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése